Logo Hair Extensions by Char

Nu geopend in Eindhoven! Boek je in november? Dan profiteer je van 15% korting op je eerste behandeling (ook geldig op afspraken na november)

Eerste hulp bij breekbaar haar. 

Hair extensions bij Char weet raad.
 

Haarbreuk (van je eigen haar) is een veel voorkomend probleem dat door een aantal factoren kan worden veroorzaakt, waaronder te veel wassen, schade door hitte, stress en droogte. Gelukkig zijn er een paar dingen die je kunt doen om haarbreuk te voorkomen en om jouw lokken er gezond en sterk uit te laten zien. Hair extensions by Char to the rescue.


Keep it clean!

Als je een vette huid hebt, is het ook mogelijk dat je talgproductie (natuurlijke olie) op je hoofdhuid hoger is dan gemiddeld. Dit kan leiden tot de verleiding om je haar vaker te wassen dan nodig is – maar dit is niet aan te raden! Anderzijds, als het haar te droog wordt na veelvuldig wassen, is een wekelijkse behandeling met een zachte reiniger aan te raden. 

Het is belangrijk om niet alleen de hoofdhuid te reinigen, maar ook naderhand een conditioner aan te brengen die je vervolgens uitspoelt. Bij het dragen van hair extensions wordt afgeraden de conditioner in aanraking te laten komen met de wax bondjes. Masseer het product in dat geval in op je kruin en neem verder vooral de punten mee. Het nadeel van te rijke producten op oliebasis is dat ze het haar kunnen verzwaren. We raden daarom af om dergelijke conditioners te gebruiken en daarnaast ook shampoos en andere verzorgingsproducten die siliconen en/of sulfaten bevatten. Zowel voor je natuurlijke haar als voor hair extensions kunnen producten met deze ingrediënten schadelijk zijn.  

Hair Extensions by Char werkt uitsluitend met N\O Creative Haircare, dit professionele haarverzorgingsmerk is 100% vegan en bevat enkel goede ingrediënten voor zowel je eigen haar als voor de hair extensions. 

Nog een belangrijke tip: vermijd ook het borstelen van het haar wanneer het nat is, want dan kan het haar uitrekken en breken. Wacht in plaats daarvan tot je haar gedeeltelijk droog is voor je het borstelt of kamt en als je hair extensions draagt raden we je aan om het altijd droog te föhnen.  

Beat the heat! 

Het is belangrijk om je haar te beschermen voordat je het met warmte in aanraking laat komen. Een goede manier is met een serum of hitte beschermende spray, die ook kan helpen om de algehele schade te verminderen die wordt veroorzaakt door overmatig gebruik van deze apparaten. Kies indien mogelijk voor keramische versies van föhns en steil tangen/krultangen, omdat die over het algemeen gelijkmatiger verhitten dan de traditionele metalen exemplaren. 

Eén van de beste manieren om haarbreuk te voorkomen is om over-styling te vermijden. Dit betekent dat je het gebruik van tools zoals krultangen en stijltangen beperkt en niet iedere dag te strakke kapsels zoals een ponytail of vlechten draagt. Als je toch tools gebruikt, zorg er dan voor dat je vooraf een hitte beschermende spray gebruikt om schade zoveel mogelijk te minimaliseren. 

Breath in breath out… 

Stress maakt meer kapot dan je liefhebt. Niet alleen het soort stress dat je ervaart, maar ook hoe vaak deze momenten zich voordoen, kan van invloed zijn op je haargroei en haaruitval. Te veel stress kan ook leiden tot haarbreuk. Een gezonde levensstijl draagt bij aan het voorkomen van dit soort ongemakken. Zorg ervoor dat je de juiste voedingsstoffen binnen krijgt, dat je voldoende beweegt en vergeet naast je body, je mind niet! Pak eens een yogalesje, start met mediteren, beoefen mindfulness en zorg voor voldoende me-time momentjes in de week.  

 

Je lokken zullen je dankbaar zijn als je deze tips opvolgt, you’re welcome!ingrediënten

Eerste hulp bij breekbaar haar

15% korting?

Nu geopend in Eindhoven! Boek je in november? Dan profiteer je van 15% korting op je eerste behandeling (ook geldig op afspraken na november). Schrijf je in en ontvang meer informatie.

Arrow Hair Extensions by Char
Welcome Present!

Nu geopend in Eindhoven! Boek je in november? Dan profiteer je van 15% korting op het totaalbedrag (ook geldig op afspraken na november) Schrijf je in en ontvang meer informatie.