Logo Hair Extensions by Char

HAIR EXTENSIONS: De voor- en nadelen van de meest populaire varianten

Als je geïnteresseerd bent in een hair extensions behandeling, kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken, door de vele opties.

In dit blogartikel bespreken we de meest populaire soorten hair extensions, Tape-in, Micro-ring, Keratine Wax, en Weave extensions.

Elke soort heeft zijn eigen voor- en nadelen, en de keuze voor een bepaald type hangt af van persoonlijke voorkeur en omstandigheden.

Hair Extensions by Char kiest voor Keratine Wax hair extensions, na het lezen van dit artikel begrijp je waarom!

TAPE-IN HAIR EXTENSIONS

Tape-in hair extensions zijn een goede optie voor mensen die op zoek zijn naar een langdurige haarverlenging zonder zich zorgen te maken over het dagelijks aanbrengen of verwijderen van de extensions. Deze extensions zijn gemaakt van menselijk haar en worden bevestigd met plakstrips die aan het haar worden gehecht. Tape-ins zijn erg comfortabel om te dragen en zorgen voor een natuurlijke uitstraling die bijna niet van het eigen haar te onderscheiden is.

Hoe worden tape-in hair extensions geïnstalleerd?

Tape-in hair extensions worden op de haarwortels bevestigd met behulp van een speciale kleefband. De kleefband wordt aan weerszijden van het haar aangebracht en houdt de extension op zijn plaats. Het proces duurt meestal ongeveer twee uur en moet worden uitgevoerd door een professionele kapper. Het aanbrengen van de tape-in extensions vereist geen warmte of andere apparatuur en is een van de eenvoudigste manieren om extensions te installeren.

Hoe lang blijven tape-in hair extensions zitten?

Tape-in hair extensions kunnen tot zes tot acht weken blijven zitten voordat ze moeten worden verwijderd. Het is belangrijk om de extensions op de juiste manier te verzorgen en geen producten te gebruiken die de lijm kunnen aantasten. Wanneer de extensions na verloop van tijd beginnen te groeien, kunnen ze worden bijgesteld om ze op hun plaats te houden. Het verwijderen van tape-in extensions gebeurt met een speciale oplossing, waardoor ze gemakkelijk loslaten zonder het eigen haar te beschadigen.

Voor- en nadelen:

Tape-in hair extensions hebben veel voordelen ten opzichte van andere soorten extensions. Ze zijn bijvoorbeeld eenvoudig te installeren, comfortabel om te dragen en zien er natuurlijk uit. Daarnaast gaan ze een relatief lange tijd mee en zijn ze relatief betaalbaar. Het nadeel van tape-ins is dat de lijm die wordt gebruikt om ze op hun plaats te houden niet goed reageert op hitte of olie. Het is dus belangrijk om de extensions niet te dicht bij de wortels te plaatsen, om te voorkomen dat de lijm losraakt. Het door borstelen/ ontwarren met de handen van het haar moet voorzichtig gebeuren anders kunnen de Tape-ins losraken.

MICRO RING HAIR EXTENSIONS

Micro-ring hair extensions zijn een populaire optie voor mensen die op zoek zijn naar een semi-permanente manier om hun haar te verlengen. Deze extensions worden bevestigd aan het haar met behulp van kleine metalen ringen die aan de wortel van het haar worden bevestigd. Micro-ring extensions zijn meestal gemaakt van 100% menselijk haar en bieden een natuurlijke uitstraling die moeilijk te onderscheiden is van het eigen haar. Een extra reden hiervoor is dat je meerdere tinten door elkaar heen kunt gebruiken plukje voor plukje, dit kan bijvoorbeeld niet bij de Tape-ins of Weave hair extensions.

Hoe worden micro-ring hair extensions geïnstalleerd?

Micro-ring extensions worden geïnstalleerd door kleine metalen ringen aan de basis van het haar te bevestigen. De ringen worden stevig vastgedraaid om het haar op zijn plaats te houden en te voorkomen dat de extensions verschuiven. Het installatieproces duurt meestal ongeveer 3 tot 4 uur en moet worden uitgevoerd door een professionele kapper.

Hoe lang blijven micro-ring hair extensions zitten?

Micro-ring hair extensions kunnen tot drie tot vier maanden blijven zitten voordat ze moeten worden vervangen. Het is belangrijk om de extensions op de juiste manier te verzorgen en geen producten te gebruiken die de metalen ringen kunnen aantasten. Wanneer de extensions na verloop van tijd beginnen te groeien, kunnen ze worden bijgesteld om ze op hun plaats te houden.

Voor- en nadelen:

Micro-ring hair extensions zijn een goede optie voor mensen die op zoek zijn naar een langdurige haarverlenging zonder zich zorgen te maken over dagelijks onderhoud. Ze zijn ook relatief comfortabel om te dragen en bieden een natuurlijke uitstraling die moeilijk te onderscheiden is van het eigen haar. Het nadeel van micro-ring extensions is dat het installatieproces vrij lang kan duren en duurder kan zijn dan andere soorten extensions. Daarnaast kunnen de ringen bij sommige mensen irritatie veroorzaken op de hoofdhuid en de eigen haren deels beschadigen/afbreken.

WEAVE HAIR EXTENSIONS

Weave hair extensions zijn een andere populaire optie voor mensen die op zoek zijn naar een semi-permanente haarverlenging. Weave extensions worden op een vergelijkbare manier als micro-ring extensions bevestigd, maar in plaats van metalen ringen worden ze vastgezet met behulp van geweven draad. Weave extensions zijn meestal gemaakt van menselijk haar en bieden een natuurlijke uitstraling die vergelijkbaar is met het eigen haar.

Hoe worden weave hair extensions geïnstalleerd?

Weave hair extensions worden bevestigd aan het eigen haar met behulp van een speciale naald en draad. Het eigen haar wordt in vlechten gevlochten en de extensions worden vervolgens aan de vlechten genaaid. Het installatieproces duurt meestal enkele uren en moet worden uitgevoerd door een professionele kapper.

Hoe lang blijven weave hair extensions zitten?

Weave hair extensions kunnen tot zes tot acht weken blijven zitten voordat ze moeten worden verwijderd en vervangen. Het is belangrijk om de extensions op de juiste manier te verzorgen en geen producten te gebruiken die de vlechten kunnen aantasten. Wanneer de extensions na verloop van tijd beginnen te groeien, kunnen ze worden bijgesteld om ze op hun plaats te houden.

Voor- en nadelen:

Weave hair extensions bieden een langdurige en natuurlijke haarverlenging. Ze zijn ook relatief betaalbaar en bieden veel verschillende kleuren en stijlen. Het nadeel van weave extensions is dat het installatieproces vrij lang kan duren en kan leiden tot haarbreuk en beschadiging van de hoofdhuid als het niet op de juiste manier wordt uitgevoerd of als het eigen haar te zwak is. Door het gewicht kan het haar afbreken. Ook zijn weaves sneller zichtbaar dan andere haarverlenging opties. Je kunt je haar lastig opsteken/ in een paardenstaart dragen.

KERATINE WAX HAIR EXTENSIONS

Keratine Wax hair extensions zijn een andere optie voor mensen die op zoek zijn naar een langdurige haarverlenging. Deze extensions worden bevestigd aan het haar met behulp van een warmte-apparaat dat de uiteinden van de extensions smelt en aan het haar hecht. Keratine Wax extensions zijn meestal gemaakt van 100% menselijk haar en bieden een natuurlijke uitstraling die vergelijkbaar is met het eigen haar. Een extra reden hiervoor is dat je meerdere tinten door elkaar heen kunt gebruiken plukje voor plukje, dit kan bijvoorbeeld niet bij de Tape-ins of Weave hair extensions.

Hoe worden Keratine hair extensions geïnstalleerd?

Keratine Wax hair extensions worden 1,5e cm onder de haarwortels bevestigd met behulp van een warmte-apparaat. Het apparaat smelt de uiteinden van de extensions en hecht ze aan het eigen haar. Het installatieproces kan enkele uren duren en moet worden uitgevoerd door een professionele kapper.

Hoe lang blijven Keratine Wax hair extensions zitten?

Keratine Wax hair extensions kunnen tot vier maanden blijven zitten voordat ze moeten worden verwijderd en vervangen. Het is belangrijk om de extensions op de juiste manier te verzorgen en geen producten te gebruiken die de binding kunnen aantasten.

Voor- en nadelen:

Keratine Wax hair extensions bieden een natuurlijke haarverlenging. Een extra reden hiervoor is dat je meerdere tinten door elkaar heen kunt gebruiken plukje voor plukje, dit kan bijvoorbeeld niet bij de Tape-ins of Weave hair extensions. Ze zijn ook comfortabel om te dragen en gemakkelijk te onderhouden. Het nadeel van Keratine Wax extensions is dat het installatieproces vrij lang kan duren en duurder kan zijn dan andere soorten extensions. Daarnaast kan het smeltproces schade veroorzaken aan het eigen haar als dit te heet gebeurd of bij het onprofessioneel verwijderen van de hair extensions.

Keratine Wax hair extensions - Hair Extensions by Char

CONCLUSIE

In dit blogartikel hebben we verschillende soorten hair extensions besproken, Tape-in, Micro-ring, Keratine Wax, en Weave extensions. Elke soort heeft zijn eigen voor- en nadelen, en de keuze voor een bepaald type hangt af van persoonlijke voorkeur en omstandigheden.

Hoewel elke soort haarverlenging zijn eigen voordelen heeft, is het voor Hair Extensions by Char duidelijk dat Keratine Wax hair extensions de beste optie is voor mensen die op zoek zijn naar een semi-permanente en natuurlijke haarverlenging. Je kunt spelen met meerdere kleurtinten door elkaar heen, door om en om, plukje voor plukje of om de zoveel plukjes een lichtere of donkerdere variant inzetten. Keratine Wax extensions biedt een oplossing die tot wel 4 maanden kan blijven zitten, en het gebruik van 100% menselijk haar zorgt voor een natuurlijke uitstraling die vergelijkbaar is met het eigen haar. Je hoeft niet bang te zijn om hittetools te gebruiken, het door te borstelen en door de dunne wax bondjes aan de aanzet zijn vele kapsels/updo’s nog mogelijk.

Hoewel het installatieproces van Keratine Wax extensions wat langer kan duren en duurder kan zijn dan andere soorten extensions, is het de investering waard als je op zoek bent naar een kwalitatieve en duurzame oplossing voor je haar. Zorg ervoor dat je altijd een professionele kapper raadpleegt voordat je hair extensions laat installeren, en volg de instructies voor verzorging en onderhoud op om schade aan het eigen haar te voorkomen.

Uiteindelijk is de keuze voor een bepaald type hair extensions afhankelijk van persoonlijke voorkeur en omstandigheden. Door de voor- en nadelen van elke optie te overwegen, kun je bepalen welke soort het beste past bij jouw wensen en behoeften.

Mocht je net zo enthousiast zijn over Keratine Wax hair extensions als wij, maak dan hier jouw afspraak. We hopen je gauw te mogen ontmoeten bij ons in de salon.

15% korting?

Nu geopend in Eindhoven! Boek je in november? Dan profiteer je van 15% korting op je eerste behandeling (ook geldig op afspraken na november). Schrijf je in en ontvang meer informatie.

Arrow Hair Extensions by Char
Welcome Present!

Nu geopend in Eindhoven! Boek je in november? Dan profiteer je van 15% korting op het totaalbedrag (ook geldig op afspraken na november) Schrijf je in en ontvang meer informatie.